DESIGNEN BAKOM DEDICATED

 

Designprocessen 

Dedicated™-kollektionen är resultatet av en omfattande analys av allt som har med köksarbete att göra. Genom att undersöka hur människor faktiskt använder sig av sina kök, vad de vanligtvis förvarar i dem och hur kök i regel planeras, kom vi fram till att köksutrymmen kan utnyttjas smartare. Vi märkte också att även om det finns en avsedd plats för en viss sak i ett kök, så hamnar den ändå någon annanstans – oftast i direkt kontrast till principerna för ett effektivt och ergonomiskt planerat kök. Så, i nära samarbete med köksproducenter och slutanvändare kunde vi identifiera flera problem som gjorde att vi kunde skapa bättre förvaringslösningar.

Det unika med Dedicated™-kollektionen 

Större delen av förvaringen i ett kök utgörs oftast av lådor, framförallt på grund av deras kapacitet och funktionalitet. Smala köksskåp – där lådor inte får plats – ses oftast bara som en passbit. Vår vision med denna kollektion var att kombinera funktionaliteten hos lådan med de smala utdragen. På så vis kan konsumenten nu göra ett mer aktivt val av smala utdrag för att göra sitt kök mer funktionellt och ergonomiskt. Kort sagt, sakerna kan nu förvaras där de behövs och även de smala utrymmena kan utnyttjas till fullo.

Kännetecken för bra design

Bra design är övertygande utan att vara påträngande. Bra design löser problem för användaren och bidrar med både ett estetiskt och funktionellt värde. Något som är särskilt viktigt att komma ihåg i vår bransch, eftersom ett kök är så mycket mer än bara en arbetsyta.

Målet med kollektionen

Rent estetiskt var målet med Dedicated™-kollektion att skapa unika produkter inom genren skandinavisk design. I funktionsväg skapar också varje produkt ett värde för kunden, eftersom de nu kan utnyttja mer av de tillgängliga ytorna i sina kök. I och med att varje produkt har en dedikerad funktion att fylla.

Framtiden för Dedicated™

Vi följer ständigt trender och förändringar på marknaden, och målet är att fortsätta att tillhandahålla lösningar med dedikerade funktioner. Framtiden får avgöra om vi kan identifiera fler behov och utmaningar i köksmiljön som kräver det.