som att

Pelly Group fortsätter sin spännande tillväxtresa med nya ägare

Pelly Group har, sedan Fouriertransform investerade i bolaget 2014, ökat sin omsättning med över 70 procent. Detta har möjliggjorts genom betydande investeringar i organisation, innovation, produktion samt genom det senaste företagsförvärvet av LG Collection.

 

"Pelly har under de senaste åren haft en väldigt fin utveckling, bland annat till följd av ett bra stöd från en tillväxtorienterad ägare. Med Segulah som ny huvudägare får vi nu möjligheten att fortsätta denna oberoende tillväxtresa vilket känns mycket inspirerande.” säger Stefan Jarbratt, VD Pelly Group.

 

Segulah, som är en nordisk private equity-firma som investerar i mindre och medelstora bolag, har under två decennier utvecklat företag. Pelly förvärvas av fonden Segulah V, vilken uppgick till 2,4 miljarder kronor när den stängdes 2016.

 

"Pelly är ett välskött och välinvesterat företag med en stark position på marknaden. Tillsammans med ledningen har vi under vår innehavstid lyckats expandera bolaget med god lönsamhet. Vi är mycket tillfreds med att Segulah V med sin erfarenhet och tillväxtorientering nu tar över som ägare och utvecklar Pelly vidare”, säger Carl Backman, investeringsansvarig Fouriertransform.