Koncerninformation

 

Pellykoncernens fabrik i småländska Hillerstorp, där delar av sortimentet tillverkas. 

Pelly Components fabrik i Kaunas, Litauen, där stora delar av sortimentet tillverkas.                  

LG Collection med huvudkontor och fabrik i småländska Nässjö.

Pelly och dess bolag utvecklar produkterna utifrån skandinavisk designtradition och kunders önskemål om en skandinavisk enkelhet och renhet i designen. Företaget vill medverka till att skapa smarta och funktionella förvaringslösningar för hemmet. Produkterna ska bidra till ordning och reda i kök, tvättstuga, badrum och garderob. Fokus ligger på bra funktion i kombination med design och estetik.  

Pelly Components ingår i Pelly Group som har sin bas i Jönköping. Vi började tillverka garderobsinredning i Hillerstorp redan 1947. Och även om mycket har förändrats sedan dess så lever faktiskt mycket av hantverket från förr kvar än idag. 

I Pellykoncernen ingår Pelly Components AB, UAB Pelly Baltic, Mirro AB samt LG Collection. Pelly Components är en av de ledande leverantörerna av förvaringslösningar i Norden och kunderna består av tillverkare inom köks-, badrums-, och garderobsindustrin. I den egna fabriken som ligger i Kaunas, Litauen, tillverkas en stor del av sortimentet för Pelly Components. Mirro innefattas av varumärkena Mirro, som säljer måttanpassade skjutdörrar och garderobsinredningar, och Pelly System, som erbjuder smarta och funktionella hyll- och förvaringssystem. LG Collection tillverkar bland annat måttanpassade bänkskivor och stänkskydd.